Ontdek de regio

De ruime omgeving rond vakantiewoning ‘t Grimminckhof biedt je allerlei redenen op erop uit te trekken.

De natuur lonkt, de musea en steden nodigen je uit, wijnen en bieren dienen te worden geproefd, en onvermijdelijk genoeg is er ook de historiek van de oorlogen. Teveel om op te noemen! We hebben hier voor jullie een selectie gemaakt. Aan jullie om te proeven, beleven, voelen, genieten!

Beleef het buitenleven

Onze vakantiewoning ligt middenin de natuur. Denk je aan Heuvelland en Poperinge, dan denk je aan bossen, glooiende akkers, groene weides, ruimte en vergezichten. Er zijn zoveel mooie natuurdomeinen waar het heerlijk vertoeven is.

De grote goesting

Proeven, genieten van het goede leven… In de Westhoek hebben we de beste wijnen, de lekkerste bieren, de leukste volkscafés. Proef de korte keten, de streekprodukten, kom genieten van een lekker taartje of gezonde lunch in ons eigenste eet- en koffiehuis Atelier Hortense!

Charmante dorpen/Steden met verhalen

De Westhoek, dat zijn ook charmante dorpen en kleine steden met heel wat musea. Denk Ieper, Poperinge, en waarom niet Rijsel, net over de grens? Heel wat te beleven en te zien!

Oorlog in de Westhoek

Onlosmakelijk verbonden met onze streek, is niet enkel de herinnering aan de Wereldoorlogen, maar ook aan de Koude Oorlog. Onder de Kemmelberg ligt de Commandobunker, gelukkig nooit gebruikt. In Poperinge kun je nog steeds een bezoek brengen aan het Talbot House, waar Britse soldaten even konden gaan uitrusten.

Actief ontspannen

Vanuit de vakantiewoning het Grimminckhof kun je dadelijk aansluiten op het Fietsnetwerk Westhoek Zuid tussen knooppunten 86 en 79. De Hoppeland fietsroute (43 km) kan gevolgd worden op zo’n 500m. van het huisje.

De Duivinnestraat verbindt de GR 5A (Grote Routepaden) Poperinge met het glooiende Heuvelland. Ook het Wandelnetwerk Hoppeland komt er voorbij.

Zo’n 3km verderop is er het mooie Helleketelbos. Na een wandeling kun je er gemakkelijk terecht voor een hapje of een drankje in een van de vele bruine kroegen.

Tofste uitjes voor het gezin

Het regent, wat gaan we doen? Nee, er is geen slecht weer, enkel slechte kleren! Maar wil je toch binnen schuilen, dan zijn er heel wat leuke activiteiten voor het hele gezin!

Beleef het buitenleven

De grote goesting

Charmante dorpen/Steden met verhalen

Oorlog in de Westhoek

Actief ontspannen

Tofste uitjes voor het gezin